søndag den 23. juni 2013

Sikke en farveintensitet...

...de smukke iris kan fylde haven med!
Jeg synes de i år næsten kom i blomst over natten, 
og desværre også kun var på deres højeste i få dage i det varme vejr. 


Tilbage er nu de smukke frøstande som gør sig så godt i buketter. Det kommer der billeder af senere.
Uden det har været helt bevidst,  har det været de lilla toner, der indtil nu har præget køkkenhaven.
Først tulipanernerne....

..så prydløgene..


 og pludselig dukkede en enkelt lupin op i hækken.


Nu er et mere spraglet blomsterflor på vej, - studenternelliker, pink pæon, floks, dahliaer og skønne sommerblomster, side om side med kartofler, jordbær og ærter.
 Spændende hvordan det hele harmonerer sammen!


fredag den 21. juni 2013

Så blomstrede den endelig...

..min smukke hvide pæon  - Paeonia lactiflora Shirley Temple
Den havde en enkelt spinkel blomst for 2 år siden, da den blev købt, hvor den stod i en krukke. Men sidste år leverede den kun grønne blade, hvor den blev sat i mit "ventebed". I efteråret blev den flyttet til mit "hvide bed", vel viden om at flytninger ikke er pæoners yndlingsdisciplin. Men det til trods, kvitterer den i år med seks store flotte blomster :-) Som det fremgår af billederne, har jeg haft næsen helt nede i den, og studeret den både i med og modlys. Fantastisk blomst!











søndag den 9. juni 2013

Smukke Alium...

....har prydet haven de sidste uger. Der blev sat lidt nye løg sidste år, og samtidig har der været god vækst af de gamle løg, så nu begynder det at ligne noget. Jeg synes de er smukkest i flok.

Allium Afltatunense, AlliumPurple sensation, Purløg, 
Blåtungeløg Ivory Queen
Nu blomstrer mine Iris også, og jeg synes de er højere og tættere end jeg husker dem fra de forrige år, så der er dømt lilla i min have lige nu. Håber solen snart kommer frem, så er jeg klar til en lille fotosafari. Vejret er jo ellers skønt til have aktiviteter, så jeg skal have lagt net over ribs og jordbær, støttet tomater og agurk og til angreb på ukrudtet som også har god fart på.
God Søndag!

onsdag den 5. juni 2013

Callaer i blomst...

... for andet år i træk :-)


Tilbage i februar lavede jeg dette indlæg http://blomsterlyst.blogspot.com/2013/02/er-der-mon-nogen.html om mine overvintrede Callaknolde. 
Nu 4 måneder senere, er krukkerne fyldt med mange (meget) lange blade, men også flere meget smukke blomster. Det er første gang jeg har prøvet at overvintre callaér, men jeg er meget tilfreds med resultatet, og nyder den (synes jeg) elegante og eksotiske blomst.







tirsdag den 4. juni 2013

Der er fuld fart på både bier og blomster...


..hvor går det bare stærkt lige nu. Sol, regn, blæst og torden har allerede været "på programmet" de første 3 sommerdage. Hvad varsler det mon for resten af sommeren?..og hvor går det bare stærkt. Sol, regn, blæst og torden har allerede været "på programmet" i løbet af de 3 første sommerdage, hvad mon det varsler for resten af sommeren? Det summer af liv omkring surbundsbedet, der lige nu er på sit højeste. De sidste år har vi været plaget af hvepse, der bygger bo i bedet. Det håber jeg vi undgår i år, da de forstyrrer gevaldigt hyggen omkring terrassen, når vi når lidt længere hen på sommeren. Men samtidig er det jo vigtigt at vi skaber et blomstrende og tiltrækkende miljø til vores insekter, så det er jo et af naturens små dilemaer.